top of page

weekend qigong- tai chi- meditatie

 

Op dit moment is er geen weekend gepland. Stuur me een bericht indien je interesse hebt.

luisteren naar je innerlijke stem 

     

Met qigong, tai chi en meditatie leer je om met je aandacht naar binnen te gaan. Ook leer je om vloeiend en ontspannen te bewegen. Zo kan je voelen dat bewegen meer vanzelf gaat en lichter wordt.
Deze lichtheid kan je gebruiken om meer ontspannen door het leven te gaan, maar ook om je bewust te worden van je innerlijke stem. In de stilte binnen in jezelf is een constante informatiebron. Dit noemen we onze intuïtie. 
Doormiddel van diverse meditatieve inspanningen kunnen we hiermee in contact komen.

bewust aanwezig zijn

​Bewust aanwezig zijn is verbinding voelen met jezelf én met alles om je heen. Deze verbinding ervaren we in het hier en nu.
Onze aandacht is meestal op de toekomst of het verleden gericht. Dan voelen we niet de eenheid in alles. Er ontstaat de neiging om gebeurtenissen in te delen in aangenaam of onaangenaam, goed fout enzovoorts. We denken in tegenpolen. In plaats van eenheid ervaren we dualiteit, en dit creëert spanning. 

​Op een gegeven moment willen we terug naar een staat van innerlijke rust om spanning en dualiteit te overstijgen. Daarvoor maak je contact met het stiltepunt in jezelf waar je diepe gemoedsrust kan ervaren.
Met het lichaam als ingang ontdekken we met tai chi, qigong- en meditatieoefeningen de kracht van doorgevoerde aandacht. Je maakt contact met jou innerlijke weten en met de kalme, geestelijke ruimte in jezelf.

De locatie is bij ons aan huis aan de Nieuwebildtdijk 300 te St.-Annaparochie in Friesland aan de Waddenzee.
Door afwezigheid van intensief verkeer en industrie is het hier rustig en weids. Vaak kan je de stilte nog voelen. 's Nachts kan het aardedonker zijn zodat je een prachtige sterrenhemel kunt aanschouwen.

​Het weekend is van vrijdag 13 mei, 19.30 t/m zondag 15 mei, 16.00 uur.

De bijdrage van 325 euro is inclusief de lessen, het verblijf en de maaltijden.

Het programma ontwikkeld zich vanzelf, ik volg hierin steeds meer mijn innerlijke stem.
De nadruk ligt op het oefenen om je bewust te zijn van het hier en nu aan de hand van tai chi-basisoefeningen, qigong en meditatie.

Reacties van deelnemers:

mijn geest is sterk aan het worden door de Tai Chi voel ik, echt te gek.

Het heeft mij zo goed gedaan die dagen bij jullie, zeer waardevol en leerzaam. En ook een opening naar mijn binnenwereld, daar ben ik jullie zeer dankbaar voor. Het weekend bij jullie heeft mij een enorme lift gegeven, zoveel ideeën !!!

Florence, 25 december 2017

Een heerlijk ontspannend, inspannend en hartverwarmend qigong-weekend achter de rug aan het prachtige wad. 
Bedankt Frank voor deze inspirerende dagen en ook Gerrie voor de geweldige gastvrijheid. 

Geesje Dam.

 

IMG_2335.JPG
IMG_3695.JPG
Afb0403
Afb0398
Afb0405
IMG_0383
Afb0317
Afb0306
Afb0319
Afb0314
Afb0402
bottom of page