qigong - meditatie - tai chi weekend

 

In verband met corona zijn er voorlopig geen weekenden gepland.

Laat het ons weten als je interesse hebt.

In ons centrum aan het wad organiseer ik weekeinden met qigong, tai chi en meditatie met als thema,

 ​

'bewust aanwezig zijn'.

Wat is bewust aanwezig zijn?

De meeste gebeurtenissen en ervaringen delen we in tussen goed-fout, aangenaam-onaangenaam, yin-yang, angst-zekerheid etc. Dit creëert spanning wat het leven juist interessant maakt, want zonder beweging is er stilstand. Op een gegeven moment wil je echter terug naar de innerlijke rust om deze spanning of dualiteit te overstijgen. Daarvoor ga je contact maken met “Ataraxia”, Grieks voor het stiltepunt in jezelf waarin je bewust aanwezig bent en gemoedsrust ervaart.

 

Dit innerlijke contact maak je door je waarnemen te richten op het hier en nu, met je lichaam als ingang. Door spanning en ontspanning te voelen leer je luisteren naar de innerlijke boodschappen van je lichaam. Je maakt contact met de subtiele ziele fluisteringen en de behoefte om meer tijd met jezelf in stilte door te brengen.

Jezelf bewust waar nemen zonder oordeel brengt innerlijke rust.

Aan de hand van tai chi basis-, qigong- en meditatieoefeningen, adem- en klankschalensessies ervaar je de kracht van jou liefdevolle aandacht voor jezelf en voor het leven.

 

Onze locatie is een schooltje uit 1886 en ligt in ‘Het Bildt’ in Noordwest Friesland direct aan de Waddenzee. Door afwezigheid van intensief verkeer en industrie is het hier heel rustig, weids en is de lucht schoon. Hier kan je de stilte nog voelen. 's Nachts kan het hier aardedonker zijn zodat je een prachtige sterrenhemel kunt zien.

Een weekend is van zaterdag 11.00 uur t/m zondag 15.00 uur.

 

De bijdrage van 200 euro is inclusief de lessen, overnachting en bio-vegetarische maaltijden.

Reacties van deelnemers:

mijn geest is sterk aan het worden door de Tai Chi voel ik, echt te gek.

Het heeft mij zo goed gedaan die dagen bij jullie, zeer waardevol en leerzaam. En ook een opening naar mijn binnenwereld, daar ben ik jullie zeer dankbaar voor. Het weekend bij jullie heeft mij een enorme lift gegeven, zoveel ideeën !!!

Florence, 25 december 2017

Een heerlijk ontspannend, inspannend en hartverwarmend qigong-weekend achter de rug aan het prachtige wad. 
Bedankt Frank voor deze inspirerende dagen en ook Gerrie voor de geweldige gastvrijheid. 

Geesje Dam.

 

IMG_2335.JPG
IMG_3695.JPG
Afb0403
Afb0398
Afb0405
IMG_0383
Afb0317
Afb0306
Afb0319
Afb0314
Afb0402