CURSUSSEN

Qigong betekent letterlijk werken aan qi. Qi is onze levensenergie die gemakkelijk uit balans kan raken. Met qigong leer je de qi weer in balans te brengen. Dit kun je bereiken door je bewust te worden hoe je in het leven staat t.o.v. jezelf en anderen. Door bewust te bewegen en te ademen ontstaat er rust en ruimte in jezelf en wordt je energieker. Heerlijk om met qigong je dag te beginnen.

We kennen het allemaal wel, dat we in meer of mindere mate last hebben van vermoeidheid, slecht slapen, wel goed slapen maar niet uitgerust wakker worden, pijnlijke of gespannen schouders en/of nek, rug,-spierpijn.
Ook zijn emoties, zoals snel boos worden of juist helemaal niet boos kunnen worden, veel piekeren, snel huilen of dat heel moeilijk vinden, angstig zijn, een teken van onbalans.
Door het beoefenen van Chinese gezondheidsoefeningen is het mogelijk om balans te creëren waardoor klachten verdwijnen. Je voelt je meer ontspannen en je krijgt weer toegang tot gezondheid wat onze natuurlijke staat van zijn is.

Ik maak gebruik van beweging, ontspanning, concentratie-meditatie en ademhalingsoefeningen. Om meer inzicht te krijgen in de werking van de energieën van de vijf elementen geef ik theorie en filosofieles. Ook zal ik uitleg geven over de Chinese kijk op voeding.Iedere les is weer anders qua inhoud maar beweging is de leidraad. 
 

Tai chi is ook een vorm van werken aan qi en dus ook qigong. Bij tai chi leer je een serie bewegingen die afkomstig zijn van oude gevechtsstijlen zoals de kraanvogelstijl. Tai chi is heel sierlijk en heeft specifieke aanwijzingen hoe te bewegen. De manier en het doel van tai chi zijn hetzelfde als bij qigong. Na verloop van tijd heb je een heel bijzondere en lange qigongoefening tot je beschikking. Om te beginnen is qigong gemakkelijker.

Meditatie

Met meditatie bedoelen we zittende of liggende oefeningen om steeds dichter bij onze kern te komen. Meditatie geeft inzicht in de levensweg die we bewandelen en zorgt voor een betere balans tussen lichaam en geest. Door meditatie kunnen we o.a. inzien dat we een geestelijk wezen in een menselijk lichaam zijn om hier op aarde allerlei ervaringen op te doen. Af en toe stilstaan tijdens je dagelijkse activiteiten helpt om innerlijke rust te vinden. In de qigong lessen en de qigong weekenden is er veel aandacht voor meditatie.

 

tai chi-qigong en meditatie:

 

iedere maandag

10.30- 11.45 (tijdelijk geen les ivm de maatregelen van de overheid)

lokatie:

Nieuwebildtdijk 300

9076 PP St. Annaparochie

160 euro t/m 21 december 2020

aanmelden bij ons via contactpagina

tai chi-qigong en meditatie:

 

10 x op dinsdag vanaf 6 oktober

20.30- 21.45 (nog 3 lessen, tijdelijk geen les) 

lokatie én aanmelden:

Sportcentrum Akkermans

Walperterwei 41h

8731CD Wommels

info@sportcentrumakkermans.nl

www.sportcentrumakkermans.nl

instromen kan altijd

proefles 5,- (gratis in september)