top of page

In balans met Chinese mindfulness.

Met tai chi, qigong en meditatie creëer je balans in je leven. Balans tussen naar buiten en naar binnen gericht zijn. In het Westen is het leven vooral naar buiten gericht. Altijd druk en actief en alles om ons heen trekt onze aandacht.

Volgens Oosterse maatstaven volgt levensenergie (qi) je aandacht. Hoe meer aandacht we op onszelf gaan richten hoe beter we ons kunnen voelen. Bewust-zijn in jezelf is mindfulness. We verliezen te veel energie door steeds naar buiten gericht te zijn.

Tai chi, qigong en meditatie leert je aandacht naar binnen te richten. Jou qi volgt dan je aandacht en maakt je geest rustig en je (her)vind innerlijke kracht.

Thuis is het niet altijd makkelijk om met je aandacht naar binnen te gaan. Daarom is het fijn om samen te oefenen in een omgeving met een fijne sfeer waar je even niets anders hoeft dan bezig te zijn met jezelf. Deze ervaringen pas je daarna stap voor stap toe in je dagelijkse leven.

Je bent van harte welkom voor een proefles om te ontdekken wat het voor jou kan betekenen.

bottom of page